Новият старши треньор на Атлетико Мадрид Кике Санчес Флорес се изказа оптимистично за бъдещето на своя тим, макар да призна, че той се намира в криза. Снощи столичани претърпяха поредната си, четвърта за сезона загуба, и още днес могат да се озоват в зоната на изпадащите.

„Знам каква и ситуацията, но краят на кризата вече се вижда,” заяви младият специалист. „Бил съм тук само два мача, но мога да преценя, че скоро ще излезем от тунела.”

„През първото полувреме имахме проблем да контролираме играта, бяхме много притеснени, когато владеехме топката. Но през второто поправихме това. Случват се такива неща във футбола, и не бива да се оплакваме, защото във всеки момент може да ни се върне,” обясни Флорес.

Относно предстоящите два мача за Атлетико, срещу Челси и Реал Мадрид, той заяви, че е „наясно, че ще са много трудни срещи, но е убеден, че има достатъчно класни играчи, които могат да се справят”.

„Имаме нужда от точки и победи. Всички знаем как стоят нещата, но краят на тунела е близо. Защо да не вземем две победи именно от тези два мача,” завърши наставникът на Атлетико Мадрид.