Нападателят на Севиля Александър Кержаков в най-скоро време ще се присъедини към Динамо Москва, информира Marca. Руският клуб е направил предложение на носителя на Купата на УЕФА за закупуването на футболиста още миналия петък, но ръководството на испанския клуб дало да се разбере, че очаква да получи по-добри условия.

Сега шефовете на Динамо Москва, в който се състезава българинът Цветан Генков, са готови да дадат 8 милиона евро за Кержаков. Освен това според новата оферта на руснаците Севиля ще получава бонуси, в зависимост от това колко успешно се представя нападателят в новия си клуб. С помощта на тези всевъзможни надбавки стойността на Кержаков ще достигне около 10 милиона евро.

Сега представителите на двата клуба ще трябва последно да уточнят трансфера на футболиста, като се очаква до няколко дни да стане ясно бъдещето на играча, допълва испанското издание.

Ако преминаването на Кержаков в Динамо Москва се осъществи, задачата на Цветан Генков се усложнява, тъй като през втория полусезон на вече приключилото първенство в Русия бившият футболист на Локомотив София така и не успя да намери титулярно място в състава.

Интерес към Кержаков имаше от страна на още един руски отбор – ФК Москва.