Кепа Арисабалага заяви, че е имал оферти от други отбори, но е било най-добре да остане в Атлетик Билбао.

Той поднови своя договор с клуба до лятото на 2025 година, а освобождаващата клауза в него е на стойност 80 милиона евро.

„Много съм щастлив, че останах в къщи. Почти от 15-годишен съм част от този клуб. Това бе много важен момент за мен и за моята кариера. Щастлив съм, че след дълги преговори всичко в крайна сметка завърши положително“, коментира Кепа Арисабалага.

„От малък съм фен на Атлетик и винаги ще бъда. За мен е много важно да пазя на вратата на Атлетик. За мен е привилегия да играя на „Сан Мамес“. „Сан Мамес“ изигра важна част за моето решение“, добави 23-годишният вратар.

„Аз обичам да анализирам ситуации преди да взимам окончателните решения. Имах оферти и бях свободен да водя преговори от 1 януари, но взех решение, че за мен е най-добре да продължа да играя в Атлетик Билбао“, продължи той.

„Нуждая се от още време, за да се възстановя напълно от контузията. Тя не е лека. Напредвам и се надявам бързо да се завърна в игра. Не искам да поставям конкретни дати. Надявам се, че съвсем скоро ще мога отново да помагам на отбора“, каза още Кепа Арисабалага. 

Край: Кепа поднови с Атлетик, има и тлъста клауза