Сейду Кейта, един от най-добре представящите се футболисти на Мали в мачовете за Купата на Африка, даде обширно интервю www.goal.com, като коментира както Купата на Краля, така и настоящия си клуб Барселона.

- Как оценяваш нивото на Купата на Африка?

- Мисля, че нивото е добро, съревнованието е сериозно. Има изненади. Смятам, че се получават интересни мачове.

- Ти бе критикуван след първите мачове на отбора си, бяха отправени упреци към теб, че не се раздаваш достатъчно, как ще коментираш тези публикации?

- Критиките са нещо нормално, свикнал съм с тях. Опитвам се да дам всичко от себе си, за да може отборът да побеждава.

- Все пак не искаш ли да кажеш нещо на критиците?

- Какво да кажа, моята позиция на терена е такава, че от една страна, трябва да руша играта на противника, от друга, да участвам в изграждането на атаките. Аз контролирам пасовете и координирам действията на моите съотборници. Знам, че хората искат да ме виждат да бележа голове, но това е.

- Вече се класирахте за четвъртфиналите и ви предстои мач срещу Габон. Какво очакваш от тази среща?

- Ще бъде много труден мач, Габон е много сериозен противник. Те ще играят на собствен терен пред 40 000 фенове, което е тяхно преимущество. Но ние няма какво да губим в този мач, трябва да тушираме напрежението и да играем, както можем, тогава със сигурност няма да имаме проблем.

- Скоро се връщаш в Испания и в този ред на мисли какво е бъдещето ти в Барселона?

- Не мога да отговоря конкретно на този въпрос. Очаровам съм от Барселона, там е моят дом. Но какво ще се случи все още не знам.