Вратарят на Реал Мадрид Кейлор Навас призна, че в последния ден от трансферния прозорец действително е дал съгласието си да премине в Манчестър Юнайтед, макар да не му се е искало да напуска клуба.

Костариканецът трябваше да се превърне в разменна монета по сделката, която имаше за цел да доведе Давид де Хеа на „Сантиаго Бернабеу“. В крайна сметка заради документални неуредици трансферът така и не се получи, а двете страни и до днес прехвърлят вината в другия лагер.

„Подписах договор с Манчестър Юнайтед на легло в тренировъчната ни база, докато минавах медицински прегледи“, разказа 28-годишният Навас.

„Исках обаче сам да пиша моята история в Реал и да спечеля всичко през този сезон. Има неща, които трябва да подобрим, но сме на прав път.“

„Никога не съм искал да си тръгвам от Реал. Моят агент тогава ме предупреди да чакам обаждане. Помислих си, че ако Господ иска да напусна Реал, то това е за добро, ала ситуацията не се оказа такава и ето, че още съм тук.“

„Когато разбрах, че оставам, плаках цялата нощ. В мен имаше много емоции. Не исках да си тръгвам, Мадрид е моят дом“, допълни Навас.