Полузащитникът на Реал Мадрид Каземиро може да се похвали с доста интересна статистика, откакто Зинедин Зидан застана начело на тима. Вестник „АС“ изчисли, че когато бразилецът е на терена тимът е загубил само веднъж.

Неведнъж самият футболист е подчертавал, че пълното доверие на Зидан е една от причините сега той да бъде ключова фигура. Френският треньор очевидно възнагради бразилеца за неговото старание, а цифрите само потвърждават това.

В първите 9 срещи на Зидан през миналия сезон (във всички турнири – б.р.) Каземиро изигра само 23 минути от 810 възможни (или иначе казано – само 2,83 процента). Опорният халф ги акумулира чрез появи от резервната скамейка, но всичко за него се промени след градското дерби срещу Атлетико Мадрид на 27 февруари. Тогава Гризман се разписа за победата с 1:0, но от този мач насам започна и възхода на Каземиро.

В следващите 18 срещи, полузащитникът игра в 15 (пропусна 2 заради мускулни травми и друга, защото Зизу реши да му даде почивка). В тези 15 мача той винаги беше титуляр, като в 11 случая изигра пълни 90 минути. С него на терена Реал спечели 12 от тези 15 мача, като единственото поражение дойде от Волфсбург в Шампионската лига.

Настоящият сезон започна силно за Каземиро – той игра в 5 от откриващите 6 мача, като всички приключиха с победи. После дойде контузията срещу Еспаньол, заради която играчът пропусна вече 14 срещи. Първите 4 мача след травмата му донесоха 4 равенства.

Цялостната равносметка за Реал Мадрид с Каземиро в игра през 2016 година сочи 21 победи в 26 мача, само 4 равенства и само 1 поражение. Най-потърпевш от завръщането на бразилеца ще бъде Матео Ковачич. Хърватинът тъкмо започна да демонстрира своя потенциал, но е твърдо вероятно Зидан отново да го забие на пейката за сметка на Каземиро.