Катарските авиолинии и Барселона по всичко изглежда, че няма да продължат спонсорския си договор, който изтича на 30 юни, твърди вестник „АС“.

Според изданието катарската компания ще спре потока на финансови средства към каталунския клуб след края на настоящия сезон. От Барселона засега запазват мълчание.

Президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу имаше среща с представител на азиатската компания по време на церемонията за Златната топка в Цюрих, но не бяха изнесени информации след нея.

През изминалото лято се говореше, че бившият вицепрезидент на Барселона Хавиер Фаус е постигнал споразумение с Катарските авиолинии за продължаването на договора, като азиатската компания трябваше да инвестира 240 милиона евро в каталунския клуб. Новият договор трябваше да бъде за срок от четири години. Освен това клубът трябваше да получи бонус от 15 милиона евро при подписването на новия контракт, а също така авиокомпанията се задължаваше да плаща по 5 милиона евро бонус при спечелена Шампионска лига. След провеждането на изборите обаче Фаус бе премахнат от екипа на президента Хосеп Мария Бартомеу и се наложи да се водят нови преговори, а постигнатото споразумение не влезе в сила.

Авиокомпанията спонсорира Барселона от 2010 година насам, а настоящият договор изтича в края на сезона, като може да бъде удължен максимум с 1 месец.

По силата на настоящия контракт с Катарските авиолинии, който изтича през лятото на 2016 година, Барселона получава 45 милиона долара годишно.

Каталунците се борят да получат годишно финансиране от спонсора си минимум в размер на 70 милиона евро, което ще бъде най-високото в света на футбола.