Сборният отбор на Каталуния, със селекционер Йохан Кройф, завърши наравно 1:1 срещу Нигерия в контролна среща, играна в Барселона.

Това бе последният мач за Кройф начело на тима, а двубоят бе и своеобразен бенефис за Серхио Гонсалес Сориано, който сложи край на кариерата си. Именно той вкара и единствения гол за Каталуния, още в третата минута на мача.

Нигерийски защитник игра с ръка в наказателното поле, и Серхио застана зад топката, за да отбележи попадението. Седем минути по-късно, той бе заменен от Алваро Васкес, под аплодисментите на целия стадион, за 14-те години служба на каталунската селекция.

С много разигравания, домакините държаха инициативата, и владееха топката повече, но така и не успяха да отбележат гол от игра. Готвещият се за Купата на Африканските нации тим на Нигерия обаче бе силен опонент, и предостави солидна физическа игра. В 55-та минута Дике се разписа за африканския тим, и донесе равенството 1:1.

До края на мача, лишен от кой знае какви футболни достойнства, двата състава имаха още по няколко ситуации за гол, като Кристиан Тейо пропусна най-чистата за Каталуния.

Близо 28 хиляди изгледаха контролата на „Ел Прат“, сред тях и президентът на Каталуния Артур Мас.