Капитанът на националния отбор на Испания Икер Касияс ще се оттегли от "ла фурия", когато е на върха на кариерата си с тима. Това мнение сподели халфът на испанците Сеск Фабрегас пред вестник "Ас". 

Според бившия играч на Барселона, сънародникът му и съотборник на национално ниво, все още не смята да се отказва и ще продължи да бъде номер едно на отбора и занапред, въпреки че в мача с Франция на вратата беше Давид де Хеа. 

"За мен Икер е отдаден на каузата в националния отбор. Всички знаем, че той премина през доста тежки моменти в тима си, но в националния отбор винаги е бил доволен и щастлив и сме се отнасяли с уважение към него."

"Доколкото го познавам, той ще се оттегли с достойнство и на върха на кариерата си в националния отбор. Все още си мисля, че този момент не е дошъл. Изглежда ми в доста добра форма и решен да играе", сподели Фабрегас. 

Касияс ще запише своя мач номер 157 за Испания в евроквалификацията с Македония. Той е играчът с най-много мачове в историята на "ла фурия" и вторият европеец с най-много двубои за националния си отбор. Първи е латвиецът Виталийс Астафйевс, който има 164, но изглежда ще бъде задминат скоро.