Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс ще помогне на полицията във Валенсия, която провежда разследване относно инцидента между Пепе и Серхио Байестерос след двубоя между Леванте и „белия балет“ от последния кръг на Примера дивисион.

Полицаите във Валенсия са разговаряли с Касияс веднага след края на срещата и вратарят на Реал Мадрид е гарантирал, че ще им помогне, с каквото може.

Според информациите в испанските медии, Пепе и капитанът на Леванте Серхио Байестерос са се били в залата за допингконтрол след мача, а Касияс е станал очевидец на случилото се.

Полицията във Валенсия все още не разполага с доказателства, като униформените са описали, че са се намесили при вече разгорял се конфликт между двамата и не знаят кой е бил инициатор. Касияс обаче ще бъде използван като свидетел по случая и ще трябва да внесе яснота.

Служителят по сигурността в Реал Мадрид Хосе Мария Игеро Кампос също е сред разследваните, тъй като има доказателства, че е нанесъл удар на защитника на Леванте Хуанфран, което и самият играч потвърди пред радио “Кадена Сер”. Полицията разследва и служителя на Леванте Висенте Ереро за участието му в инцидента.