Вратарят на Реал Мадрид и Испания Икер Касияс е уверен, че „ла фурия“ ще успее да се справи с неговия съотборник Кристиано Роналдо в предстоящия полуфинал на Евро 2012, въпреки липсата на Карлес Пуйол, който не е в отбора заради контузия. В негово отсъствие испанците са допуснали само един гол от началото на първенството, а Касияс смята, че Жерар Пике може да се справи успешно със звездата на португалците.

„Отсъствието на Пуйол? Пике винаги се е справял много добре, както в Барса, така и в испанския национален отбор“, сподели Касияс, който разказа за промените, които е наблюдавал за 12 години в националния отбор.

„Когато пристигнах, моята роля бе различна. Аз гледах, слушах, учех се...Сега съм един от най-опитните играчи, делях съблекалнята с испански легенди, но се учиш и от младите, които пристигат с тяхното бъдеще пред тях. Предпочитам да бъда запомнен с моя характер, отколкото с титлите, които съм спечелил.“

„През 2008, пристигнахме на Европейското по коренно различен начин. Бе казано, че сме сред фаворитите, но не че може да спечелим титлата. Обратно тогава, равенство с Италия бе нещо феноменално, докато сега изглежда като загуба.“

„Имаме опита на някои болезнени загуби, когато не заслужавахме да загубим. Всеки мач е различен и понякога топката няма да влезе и с едно движение си назад. Трябва да играем нашата игра“, допълни Касияс.