Икер Касияс ще се изравни с легендарния си съотборник в Реал Мадрид Раул Гонсалес, по мачове в националния отбор на Испания. Тази вечер срещу Франция, стражът ще запише своята среща №102 с екипа на Ла Фурия, колкото има и нападателят. Единственият, който все още държи преднина пред двамата футболисти на Реал Мадрид, е Андони Субисарета със 126 мача.

„Сякаш беше вчера, когато спечелихме Шампионската лига с Реал на този стадион, а всъщност са минали 10 години,” сподели Касияс на пресконференция преди мача на „Сен Дени”. „Мачовете се трупат, което означава, че явно се представям добре. Ние имаме много класни вратари, на моето място можеха да са Валдес, Сезар, Де Геа…”

Съотборникът на Касияс в националния отбор Карлос Марчена може да направи друго рекордно постижение – 50 последователни мача за Испания без загуба – нещо, което не е правено досега. Засега Марчена е равен с легендата Гаринча, но ако Испания постигне равен или победи тази вечер във Франция, то бранителят ще е в историята като №1.