Капитанът на Испания Икер Касияс обяви, че полуфиналът с Германия е най-големият мач във футболната история на неговата родина. Стражът на Реал Мадрид смята, че испанците трябва да внимават много с опасния немски отбор, ако искат да изпълнят мечтата си и да се върнат в Мадрид със световната титла.

„Не сме дошли тук, за да завършим четвърти. Ще се борим срещу Германия, за да стигнем финала. Сега мислим само за Германия, това е единствената ни цел. Преминахме бариерата на 1/4-финалите, това е постижение за испанския футбол, но знаем, че мачът с Германия е най-големия в нашата история, заедно с финала на Европа 2008 в Австралия”, заяви Касияс на пресконференция преди мача.

„Не мисля за нищо друго в момента, освен за Германия. Всички ние имаме своите мечти и се надяваме да се върнем в Мадрид като шампиони на света. Но нашата първа цел е да спечелим полуфинала срещу Германия”.

„Мисля, че те са най-добрия отбор на Световното първенство. Който вкарва четири срещу Аржентина и срещу Англия трябва да има нещо. Интересно е, че това е млад отбор, който е взел четири или пет играчи от младежкия отбор. Германия бе финалист през 2002-а и полуфиналист през 2006-а, те имат нещо. Това е резултат от добрия мениджмънт на отбора”.