Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти очаква отборът му да се представи още по-силно през настоящия сезон, тъй като с привлечените футболисти е покачил нивото значително спрямо предишната кампания.

Италианският специалист привлече три от звездите на Световното първенство – Хамес Родригес, Тони Кроос и вратарят Кейлор Навас за над 100 милиона евро. Тъкмо поради тази причина той се прицели във всичките 6 възможни трофея за 2014/2015, като вече взе първия от тях – Суперкупата на Европа. Следващият на хоризонта е Суперкупата на Испания, като двата мача срещу Атлетико Мадрид ще бъдат съответно в сряда и петък.

„Мисля, че сме по-добър отбор от миналата година, защото подписахме с трима нови играчи, които внасят качество в тима“, каза Анчелоти.

Тъкмо обаче заради големите харчове се очаква „белия балет“ да се раздели с някого измежду останалите си играчи, като фаворитът на медиите е Анхел Ди Мария, въпреки прекрасните му изяви до този момент.

„Ди Мария е на мое разположение, както всеки друг от останалите играчи. Той сега започва да тренира с нас и трябва да получи своя шанс, но не е по-различен от останалите. В единия ден може да играем с определен състав, а на другия да го сменим.“

„Не си спомням ситуацията с Месут Йозил и няма да говоря на тази тема“, реагира италианецът на въпрос дали и Ди Мария няма да бъде продаден като германския национал в последните мигове от трансферния прозорец. „Не знам какво е решил Ди Мария. Той е готов и може да ни помогне. До 31 август е крайният срок, в който ще се реши дали той ще си тръгне или ще остане. След това всичко се връща към нормалното си положение“, каза Анчелоти.