Крилото на Атлетико Мадрид Яник Ферейра-Караско не е съгласен с твърденията, че отборът му се намира в криза. Според него е напълно нормално да има мигове на спад в играта по време на сезона.

„Дюшекчиите“ тръгнаха много силно в началото на сезона, но в последните 6 седмици започнаха да редят доста неубедителни резултати. Те загубиха с 0:3 от градския съперник Реал Мадрид, а още няколко изненадващи поражения смъкнаха тима до 6-ото място в Ла Лига и на цели 12 точки от върха.

„Всички говорят, че сме в криза, но не смятам, че това е криза“, коментира Караско. „Такива неща се случват и е нормално, когато отборът се е представял на толкова високо ниво толкова дълго време. Сезонът е дълъг и предстоят много мачове, в които да наваксаме.“

„Разполагаме с много добри играчи и сме много добър отбор. Капитаните също са налице и е ясно кой задава тона. Трябва да работим здраво всеки ден, за да печелим мачовете и да стигнем колкото се може по-далеч в първенството. Не се чувстваме под напрежение да се борим за титлата. Трябва да се класираме за Шампионската лига. Нека правим нещата ден за ден и да се отнасяме към всеки мач като към финал“, добави Караско.