Бившият помощник на Жозе Моуриньо в Реал Мадрид – Айтор Каранка се застъпи за Специалния и заяви, че португалецът няма вина за разцеплението в клуба по негово време.

Испанецът, който сега е мениджър на втородивизионния английски Мидълзбро, защити решението на тогавашния си шеф да забие легендата Икер Касияс на пейката за сметка на Диего Лопес. Този ход на Моуриньо породи жестока дискусия сред мадридистите, за които стражът е истинска клубна емблема.

„Дали Жозе е разединил Реал? Не. Той опита да направи най-доброто към онзи момент. Всички говорят за случката с Касияс. Това не беше решение, което той взе за една нощ“, коментира Каранка.

„Имахме достатъчно време и решихме, че така ще е най-добре в името на отбора.“

„Бил съм футболист и често ти се случва да изпаднеш в положението, когато твоят договор е по-дълъг от този на наставника. Знаеш, че ще останеш и това променя мисленето ти. Дали сме се усетили предадени? Имало е случаи, в които Моуриньо се е изправял срещу играчи, с които е разполагал в Реал. Например хората говореха за Месут Йозил, но когато Йозил игра срещу него, след мача му даде фланелката си. Повечето от играчите в Реал от онзи период говорят положително за Жозе. Други пък изкарват нещата така, все едно не са могли да стъпят в съблекалнята. Естествено, имаше и много лъжи“, допълни Каранка.