Помощник треньорът на Реал Мадрид Айтор Каранка, който ръководи отбора при успеха с 3:0 над Аякс заради наказанието на Жозе Моуриньо, сподели, че футболистите му са се справили отлично и не са позволили на холандския гранд да застраши вратата на Икер Касияс. Освен това Каранка изрази радостта си от играта на Кака, който според него се връща към най-добрите си дни.

„Тези, които вярваха в него трябва да бъдат щастливи като наблюдават радостта, която се вижда на лицето му от известно време. Велик играч като него, който е преминал през това, през което той премина, заслужава да бъде, където е той сега. Играчите трябва да осъзнаят, че тук могат да направят същите неща, които са направили в други моменти от техните кариери.”

Относно двубоя, Каранка коментира: „С третия гол, веднага след началото на второто полувреме, предоставихме повече владеене на топката на Аякс, но никога не усетихме заплаха. Постоянно бяхме много спокойни. Вземайки три точки, особено у дома, винаги е важно. След този мач, наказанието на Моуриньо приключи.”