Старши треньорът на Реал Мадрид Фабио Капело определи мача с Рекреативо като още един финал. Наставникът добави, че не иска неговите футболисти да изпадат в еуфория предварително от евентуалното спечелване на титлата в Испания.

„Контузията на Есиен е проблем за нас, защото в последните мачове той игра на висота и показа класата си. Фернандо Гаго вече е по-добре, но все още не съм уверен, че той ще може да играе”, сподели специалистът преди гостуването тази вечер на Рекреативо.

На въпрос, дали е преимущество за Реал Мадрид да играе мача си преди този на Барселона, Капело отговори: „Това не ме интересува. Всеки мач за нас е финал и аз не искам да обсъждам другите отбори.”

„Рекреативо е добър тим, много бърз и прави мълниеносни контраатаки. Играят много опасен футбол, а ние ще трябва да внимаваме в защита”, добави специалистът.

„Говоря с играчите по време на всяка тренировка и се опитвам да им обясня, че не бива да се изпада в еуфория. Но няма нищо не обяснимо в това, особено когато си лидер. Надявам се футболистите да се успокоят и ще продължат да играят, както показаха, че могат в последните мачове”, каза италианецът.

На въпрос, дали ще остане начело на Реал Мадрид и през следващия сезон, Капело сподели: „Сега не се безпокоя за това. Най-важното за мен сега е работата ми с играчите. Президентът ще реши какво да прави. Аз мисля само за предстоящия мач.”