Старши треньорът на Реал Мадрид Фабио Капело увери, че не мисли да напусне поста си дори при провал в дербито с Барселона. „Напускането ми зависи от президента, не от мен,” заяви италианецът на пресконференцията преди „Ел Класико”.

„Поне петдесет пъти ме питахте едно и също нещо и отговорът продължава да е същият. Дали ще си тръгна, решава единствено президентът,” каза Капело. „Абсолютно не,” отговори той на директния въпрос дали ще си подаде оставката.

Капело сподели, че не смята своя тактически план на мача с Байерн Мюнхен за грешна. „Не съм разочарован от схемата. Подготвихме я специално за този мач. Но накрая всичко, което замисляхме се провали,” каза той, след като заложи на халфова линия Гаго, Емерсон и Диара.

Треньорът обаче категорично застана зад играчите си и заяви: „Аз съм наставникът и когато отборът не постига добри резултати, аз нося вината. Няма да се крия зад тях и продължавам спокойно работата си,” допълни Капело.

Италианският специалист все пак изкара недоволството си от факта, че Роберто Карлош е обявил, че иска да напусне клуба точно преди дербито, въпреки че той вече го е знаел.„Бях наясно с решението му. Това не е новина за мен, защото той отдавна е измъчван от контузия. Но е ясно, че моментът не е от най-подходящите.”

Относно „Ел Класико” Капело каза: „Готвихме се за мача цяла седмица и знаем, че можем да се справим добре. Ще играя с наличните си футболисти. Ние обаче сме под по-малко напрежение от Барселона и това е нашето предимство.”