Старши треньорът на Реал Мадрид Фабио Капело за пореден път отказа да открие тренировка на отбора. Въпреки че днес над 200 въодушевени привърженици на тима се бяха събрали на базата, за да споделят ентусиазма си с играчите, те останаха пред затворените врати на стадиона цели два часа в очакване на любимците си да приключат заниманието. Забраната за посещаване на тренировките важи и за медиите.

Капело предприе суровите мерки на 9 януари тази година, след като Реал Мадрид бе в много слаба форма и непрекъснато получаваше критики. Всеки малък проблем, всяка дума, разменена между играчите на терена, бе обсъждана по вестници и телевизии, което допълнително нагнетяваше обстановката в състава. По тази причина Дон Фабио забрани медиите да посещават тренировките, като разрешени за тях бяха само 15 минути за фотографите в началото на всяко занимание.

Оттогава нещата значително се подобриха, а Реал Мадрид започна да играе все по-добре. Капело обаче не се отказва от практиката си и не склони да пусне феновете на отбора на тренировката.