Старши треньорът на Реал Мадрид Фабио Капело заяви, че е изключително доволен от отборния дух, показан от неговия състав снощи, при победата над прекия конкурент за титлата Севиля с 3:2.

„Футболистите ми изиграха един перфектен мач. Севиля е страхотен отбор, силен физически, много подготвен технически, изключително труден съперник. Ние показахме класа, желание за победа, отборен дух, това бе важното. И преди ви казах, че духът се завръща в този тим, но сега това бе демонстрирано на всички,” заяви Капело на пресконференцията след мача.

Италианският специалист отличи особено второто полувреме, когато неговият състав е „играл невероятно, качествен футбол на скорост, много, много добре.”

Относно решителната смяна на Раул с Гути в началото на второто полувреме, Капело разкри, че и двамата са тренирали малко през седмицата заради различни проблеми. Той не отрече, че „в последните три мача, когато е влизал като резерва, Гути е променял много на терена” и добави, че халфът няма нужда от похвали, защото „всеки е наясно с класата му”.

В края Капело подчерта за пореден път, че всеки мач до края на първенството ще е като финал за Реал Мадрид, и вече мисли само да предстоящата среща с Еспаньол следващата събота.

Реал има всички шансове да спечели титлата, тъй като изостава само на две точки от лидера Барселона пет кръга преди края на шампионата в Испания.