Националният селекционер на Англия Фабио Капело се изказа за двама от бившите си състезатели Роналдо и Алекс Дел Пиеро, които преди са имали доста трудни взаимоотношения със специалиста.

Най-вероятно животът в Англия е направил бившия треньор на Реал Мадрид по деликатен и внимателен, като това е единственото обяснение за милите думи, които Капело отправи към двамата си бивши играчи, с които никога не е имал добри взаимоотношения.

„За голямо съжаление, видях на живо какво се случи с Роналдо. Стана ми много тъжно. Винаги съм твърдял, че той е най-добрият играч, с който съм имал допир, поставям го дори над Марко Ван Бастен”, каза специалистът.

„Контузията му обаче е много сериозна и той ще трябва да положи много усилия, за да се върне на терена. Надявам се, че ще успее, тъй като играчи като него са много важни за играта. Длъжен е да се оправи”, сподели още Капело.

Дел Пиеро е друг голям футболист. Като всеки велик играч, той трябва да разбере, че има нужда да си почива понякога. Раниери го оставя на скамейката от време на време. Да не забравяме, че Юве има задължения само в Серия А. Ако играеше и в друг турнир, ситуацията щеше да е различна”, коментира националният селекционер на Англия.