Фреди Кануте отбеляза единственото попадение за победата на Севиля с 1:0 като гост на Спортинг Хихон. Андалусийците имаха проблеми само в началните минути на двубоя, когато с малко повече концентрация домакините можеха да се възползват от грешките и да открият резултата. Мишел и Грегори само в рамките на четири минути не успяха да накажат Севиля, и това се окажа фатално за Хихон.

Гостите бързо се окопитиха, и в деветата минута, след двойно подаване с Хесус Навас, Кануте нахлу в наказателното поле и стреля точно по диагонала в горния ъгъл на вратата на Спортинг. Това попадение успокои Севиля, и след първите 10 минути, тимът започна да владее топката все повече и макар да не бе особено настъпателен, не позволи повече проблеми пред вратата на Андрес Палоп.

Хесус Навас и Ромарич пропуснаха да удвоят преднината на Севиля през първото полувреме, но гостите загубиха един от основните си играчи Адриано, заради травма още в 30-та минута.

След почивката домакините, подтиквани от публиката си, успяха да създадат още положения, но Мишел отново се размина с попадение. Аруна Коне и Алваро Негредо се отчетоха с още пропуски за Севиля, но в крайна сметка техният тим удържа преднината си без особени проблеми до края на двубоя.

Севиля има 30 точки в актива си – четири по-малко от Реал, и девет от Барселона. Спортинг Хихон е девети с 20 точки.

Преди началото на двубоя запалянковци на Хихон и Севиля се сбиха близо до стадиона на домакините. Повече от 12 души са приети в болница. Според Ефе хулиганите използвали тежки предмети по време на схватката помежду си и причинили множество материални щети.