Бившият немски вратар Оливер Кан заяви, че според него суперзвездата на Барселона Лионел Меси е на нивото на легендите на световния футбол Пеле и Диего Марадона.

„Няма съмнение, че Меси е гений, каквито са Пеле и Марадона. Освен това играе в най-добрия клуб на планетата. Титлите и успехите са там. Не случайно е избран за най-добрия играч в света и това е съвсем закономерно“, заяви по адрес на Меси легендарният вратар на Байерн Мюнхен.

„Испанският футбол бележи невероятен прогрес. Предполагам, че тази успешна серия ще бъде прекъсната в момента, когато се наситят да побеждават“, каза още бившият страж.

Оливър Кан защитаваше цветовете на Байерн Мюнхем в продължение на 14 години. Многократно е ставал шампион на Германия, носител на Купата, триумфирал е в най-престижния европейски турнир – Шампионската лига, бил е носител и на Купата на УЕФА.

В дългата си кариера неведнъж е бил и горд притежател на множество индивидуални отличия, сред които Вратар на годината в света, Вратар на годината в Европа, Златна топка за най-добър играч на Световното първенство през 2002 година и много други.