Камерунският вратар на Еспаньол Карлос Камени изпусна нервите си по време на тренировка вчера, и трябваше да бъде разтърваван от привърженик, наблюдаващ заниманието. Стражът тръгна да се саморазправя с фена, който му подвиквал да се маха от клуба и да не подновява договора си.

24-годишният Камени, чийто контракт изтича в края на сезона, се докопа до привърженика, преди съотборниците му да успеят да го дръпнат настрани и да предотвратят по-тежък инцидент.

Именно вратарят бе грешникът за изпуснатата победа в неделя срещу Атлетик Билбао. След тренировката Камени не коментира, но един от съотборниците му призна, че напрежението е огромно и той може би би направил същото.

Въпросният фен, Давид Аройо, на 25 години, заяви, че вратарят му е крещял: "Искаш ли да умреш?! Уважавай работата ми!" После се обърнал към събралата се група привърженици, и им заявил: "Ние най-много от всички искаме да излезем от тази ситуация."

Рано тази сутрин Карлос Камени побърза да се извини. На клубния уебсайт на Еспаньол той сподели, че „не е мислел” в момента на атаката срещу фена, и че съжалява много за случилото се.

Камени обясни, че е приел много навътре „някои коментари по време на тренировката”, но не е искал „да напада или причинява проблеми” на никого.

„Аз съм изключително самокритичен и нямам нужда от чужди коментари, защото това много ме тревожи. Винаги давам най-доброто от себе си на тренировки и мачове,” заяви Камени. Той добави, че „е сбъркал”, но и още, че „иска уважение” от привържениците.