Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон изненадващо атакува Роналдо. Босът заяви, че Кралския клуб стана шампион на Испания, защото показа вратата на смятания за мързелив бразилец.

„Ние спечелихме титлата, защото той напусна” – каза Калдерон – „Колко повлия решението да го продадем на спечелването на титлата? Много. Жизненоважно бе, че ние възвърнахме навика си да се трудим здраво и се жертваме.”

„Наслаждавах се, когато го гледах, но ние трябваше да променим атмосферата в съблекалнята, а той не ни помагаше”, добави президентът на мадридчани.

Реал продаде Роналдо на Милан през януари за 5,5 милиона паунда. Тогава „белия балет” беше трети в класирането на Примера дивисион на четири точки след водача Барселона.

Преди пристигането на Феномена Милан се намираше в средата на таблицата. След седем гола на бразилеца в 14 мача росонерите се класираха на четвърто място. Милан обаче спечели Шампионската лига без участието на Роналдо, който вече бе играл в турнира с екипа на Реал и нямаше право да се състезава за италианците.