Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон увери феновете на „белия балет”, че няма да продава играчи, нито пък ще купува нови през зимния трансферен прозорец. „Нищо такова не се предвижда. Доволни сме от отбора, който направихме през юни и вярваме, че с него ще успеем да изпълним целите си,” заяви босът.

Въпреки слуховете за редица футболисти, които Реал иска да продаде, Калдерон заяви пред „Кадена Сер”: „Варварско е да се говори, че ще продаваме шестима играчи на полусезона. Невъзможно е, не защото не може да се случи, но защото не е разумно.”

Президентът сподели, че клубът „вярва напълно на треньорския щаб”. „В нашите треньори и играчи има оптимизъм и идеи, каквито скоро не сме виждали. Сензациите, които се търсят, целят само да ни припишат проблеми, които нямаме.”

Рамон Калдерон бе гост на радио „Кадена Сер” след поражението на Реал Мадрид от Вердер Бремен в Шампионската лига. Така „кралският клуб” все още не се е класирал за елиминациите, но Калдерон бе категоричен, че няма място за притеснение. „Аз съм оптимист, въпреки всичко, тъй като зависим само от себе си. Този отбор не се предава. Просто имахме лош късмет,” заяви той.

Рамон Калдерон обяви и недоволството си от Футболната лига на Испания, която все още не може да се договори с компанията за излъчване на мачовете. Президентът на Реал Мадрид каза, че ще се търсят алтернативни варианти, за да могат милионите фенове на клуба да стават съпричастни на успехите на шампионите.