Експерти от фондацията на Реал Мадрид ще избират между два варианта за изграждането на първото в Източна Европа социално училище по футбол в София. Единият е да ремонтира общински социален дом с голям терен за изграждането на спортни съоръжения, а другият - да се строи нова сграда. Столичният кмет

Бойко Борисов и президентът на Реал Рамон Калдерон посетиха днес социално-учебния професионален център "Княз Борис I", където учениците получиха подаръци от футболния клуб.

"Благодарение на кмета Борисов за нас това е уникална възможност да посетим България и да се запознаем със столицата", каза Калдерон. Като пример за това как с малко помощ могат да се преодолеят трудности, той разказа историята на момче от Панама, където Реал вече има изградено социално училище. Детето е било без крака, но с помощта на клубната фондация са му поставени протези и то вече играе футбол.

Столичният кмет посочи, че докато в държавата само се дискутира върху проблеми като дома в Могилино, от Реал Мадрид вече са готови да помагат.

В посетения от столичния кмет и Рамон Калдерон общински социален дом се осъществява тригодишно обучение с професионална ориентация на ученици над 15-годишна възраст със затруднена социална адаптация.