Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон призна, че ако се наложи да избира нов треньор на отбора, ще предпочете Бернд Шустер пред Жозе Моуриньо. Въпреки това, босът не отписва възможността Фабио Капело да остане начело на „белия балет” и след края на сезона.

„Бих желал Капело да остане, но ще трябва още веднъж да седнем и да анализираме нещата щом приключи сезонът,” заяви пред „Марка” Калдерон. Запитан кого ще предпочете, ако италианецът си тръгне, той заяви: „Честно казано, бих избрал Шустер пред Моуриньо.”

Калдерон не се поколеба да даде прогнози за предстоящите мачове на основния конкурент за титлата Барселона – домакинство на Бетис, и гостуване на Атлетико Мадрид. Президентът на „кралския клуб” предположи „нулево равенство” между Барса и Бетис, и победа за Атлетико „с голове на Торес и Агуеро”.

Относно летните попълнения, Калдерон този път се въздържа от обещания, като показа, че си е научил добре урока от милата година. Нямаше как да не бъде запитан обаче за двете големи имена от списъка. „Очарован съм от Кака и много харесвам Кристиано Роналдо, но не мога нищо да обещая,” каза той. „Да подпишеш с тях е много трудно, защото те си имат договор, а клубовете им не искат да ги продават. А ако решат да продават, то за тях ще искат много пари.”

Относно бъдещето на легендата на клуба Раул Гонсалес, Калдерон бе категоричен, че „остава със сигурност, освен ако той самият не иска друго”.