Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон отрече „кралския клуб” да обмисля оферта за полузащитника на Барселона Андрес Иниеста. Вестник „Марка” оповести, че шампионите са на път да отмъкнат младока от „Ноу Камп” за 60 милиона евро.

Но също както президентът на Барса Жоан Лапорта отхвърли възможност за подобен трансфер, така и неговият колега от Мадрид обяви, че няма място за подобни спекулации.

„Обадих се вчера на Лапорта и му казах, че не се интересуваме от Иниеста,” сподели Калдерон. „Вече си имаме Фернандо Гаго в центъра, така че тази позиция е покрита. Отношенията между двата клуба са отлични и ние искаме те да останат такива.”

Калдерон също така изказа възхищение от друг футболист на вечния враг – Лионел Меси. „Меси е страхотен играч, а всички страхотни играчи са желани от големите европейски клубове,” обясни босът. „Меси е мечтан футболист, който обаче не може да преследваме, тъй като има договор с Барселона и те няма да го оставят да си тръгне лесно. Също както ние не бихме пуснали Раул, Робиньо или Икер Касияс.”

Междувременно Реал Мадрид продължи договорите на трима млади играчи до 2011 година. Полузащитниците Хавиер Анхел Балбоа, Рубен Де Ла Ред и Адриан Гонсалес парафираха за още четири година.

Вратарят Жорди Кодина също остава в клуба, като подписа нов контракт за три години.