Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон затвори една широко дискутирана тема в деня на празненствата по случай 30-та титла на белия клуб. „Няма причина да търсим нов треньор,” заяви босът на „кралете”.

Представяйки трофея пред феновете от Катедралата Алмудена, Калдерон обсъди за пореден път бъдещето на Фабио Капело в Мадрид.

„С неговите дела се занимава Предраг Миятович, това е приоритет на спортно-техническото ръководство. Те показаха, че знаят как да си вършат работата добре. Капело е най-добрият, без съмнение, и спортно-техническите шефове трябва да решат дали ще го оставят на поста,” заяви Калдерон и продължи: „Не търсим нов треньор, защото вече си имаме. Няма причина да говорим да друг, освен Капело. Шустер е готов да го замени, както и много други, но това няма значение.”

Президентът на Реал Мадрид обяви, че оставането на Капело в тима ще се реши през следващата седмица. „Утре заминаваме за Израел, а следващата седмица Миятович и Балдини ще се съберат с борда на директорите. Това не е нещо необичайно.”

Калдерон подчерта още веднъж: „Не съм аз човекът, който ще реши бъдещето му. Истината е, че когато се кандидатирах за президент исках Шустер, но Миятович ме посъветва да взема Капело. Сега отново ще направим каквото той казва, това явно дава добри резултати.”