Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон отправи призив за спортсменство и уважение преди днешния сблъсък на неговия тим с Барселона. Босът е видимо притеснен от зачестилите напоследък хулигански прояви в големите футболни първенства и се надява феновете, дошли да наблюдават „Ел Класико” да бъдат по-сдържани. Калдерон направи изявление пред около 400 подръжници на „Белия балет” в Каталуния и ги помоли да сдържат нервите си и да избягват вулгарни забележки към противниковите запалянковци.

„Искаме да спечелим и ще се изживеем мача със страст от първия до последния съдийски сигнал, но трябва да дадем добър пример… защото сме феновете на най-добрия отбор в света. Барселона са наши противници, но не и наши врагове,” подчерта Калдерон.

„Жизнено важно е за самия спорт инциденти като тези, които избухнаха в Севиля и Италия да не се случват отново – и със сигурност не и когато играе нашият отбор.”

Президентът на Реал добави, че отпадането на двата тима от Шампионската лига няма да се отрази на представянето им в днешното дерби и изрази очакванията си за красив футбол на „Ноу Камп”.