Полузащитникът на Реал Мадрид Мамаду Диара разкри на пресконференция днес тайни от съблекалнята на „кралския клуб”. Малиецът говори пред журналистите за това кой поема инициативата зад кулисите, кой обикновено взима думата и как се отнася той самият към феновете на отбора.

„Имаме определени лидери в тима, както трябва да бъде,” заяви Диара. „Те казват каквото трябва да бъде казано. Естествено, всеки има нещо за споделяне в минутите преди мач.”

„Трябва да си споделяме, за да можем взаимно да откриваме грешките си, например на тренировка или от предишния мач.”

„И е нормално някой да ги каже, че си сгрешил. Това са думи за кураж,” смята Диара. „Най-важното обаче не се казва в съблекалнята. Теренът е мястото, на което наистина трябва да комуникираме.”

Запитан кой точно говори най-много в съблекалнята, Диара призна: „Много играчи: Раул, Икер Касияс, Салгадо. Гути обикновено стига по-бързо до същността. Той винаги казва всичко направо.”

„Бекъм също понякога ни казва различни неща. Рууд не говори много, но аз много го харесвам. Както казах и по-рано – всеки има какво да каже. Всичко това трябваше да се пренесе на терена, и в крайна сметка се получи.”

„Признаваме, че отборът не се справяше толкова добре в първите месеци от първенството,” продължи халфът. „Разбира се, феновете ни са свикнали да гледат страхотен футбол, много техника, дрибъл, красиви голове.”

„Ние не успявахме да им предложим това, затова разбираемо привържениците ни станаха нетърпеливи. Но те са 100% зад нас сега. Феновете станаха 12-я играч на Реал Мадрид. Тласкат ни само към най-доброто. Нуждаем се от тях, наистина ни мотивират, за да играем по този начин, с който стигнахме далеч,” завърши Диара.