Звездата на Милан Рикардо Кака прати първа стреличка към бившия си тим Реал Мадрид и по-специално Кристиано Роналдо, като заяви, че бразилският Роналдо е най-добрият футболист, с когото е играл.

Полузащитникът на „росонерите“ премина на „Сантяго Бернабеу“ почти едновременно с португалската суперзвезда, а бляскавата селекция на „кралете“ през 2009 година бе допълнена и с трансфера на Карим Бензема.

Сега обаче, след като отново се завърна на „Сан Сиро“, Кака бе потърсен от каталунско издание да говори преди предстоящия мач с Барселона и разговорът стигна до темата с личната класация на футболиста. „Най-добрият с когото съм играл? Това е Роналдо, Роналдо Феномена“, каза 31-годишният плеймейкър.

„Другият Роналдо – Кристиано – най-вероятно би попаднал в моя топ 5, но съм виждал Ил Феномено да върши неща, които никой никога няма да повтори.“

Колкото до съвместната си работа с друг от водещите футболисти в Европа – Марио Балотели, Кака каза: „Марио е страхотен човек, но трябва да разбере, че има определени отговорности. Това важи и за Милан, и за националния отбор на Италия. Той е пример за подражание на доста хора и трябва да разбере този свой статут. Длъжен е да се научи да се справя с него.“