Реал Мадрид постигна изключително трудна победа с 2:1 при гостуването си на Сарагоса на стадион „Ла Ромареда” в мач от 34-я кръг на Примера дивисион.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на Хуан Антонио Самаранч. 

Мачът логично започна с натиск на футболистите на Реал Мадрид, които още в първите десет минути имаха две възможности да вкарат.

В 15-та минута Рафаел ван дер Ваарт се контузи и бе заменен принудително от Раул.

Реал продължи да диктува събитията на терена и в 27-та минута след удара на Раул топката срещна десния стълб на вратата на Роберто.

Гостите все пак успяха да поведат в резултата в 50-та минута, когато Кристиано Роналдо асистира за попадението на Раул.

Сарагоса завърши мача в намален състав, след като съдията Ундиано Майенко изгони с директен червен картон Контини, който умишлено удари с лакът в лицето Игуаин.

Все пак домакините намериха сили да вкарат изравнително попадение в 61-та минута дело на Колунга.

Реал се хвърли в атака търсейки победното попадение и в 67-та минута Серхио Рамос стреля, след което топката срещна десния стълб на вратата на Сарагоса.

Реал Мадрид стигна до победата, след като влезлият като резерва Кака се разписа в 82-та минута, когато Роналдо го изведе на добра позиция в наказателното поле на Сарагоса и бразилецът нямаше никакви проблеми да прати топката покрай Роберто в долния десен ъгъл за крайното 1:2.

След тази победа Реал Мадрид продължава да е на второ място с актив от 86 точки и изостава само с една от лидера Барселона. Сарагоса е в опасна близост до зоната на изпадащите, като арагонци са на шестнадесета позиция с 34 точки.