“Някои хора използваха контузията ми, за да кажат, че искам да напусна Реал, но това не е вярно,” твърди звездата на "белия балет" Кака.

Халфът дойде в тима през лятото на 2009 година за 56 милиона паунда от Милан, но контузии в коляното ограничиха изявите му на терена с белия екип. В европейската преса пък постоянно се говореше, че Кака иска да премине в Челси, Манчестър Сити или стария си тим Милан. Точно заради травма в коляното бразилецът пропусна първите пет месеца от сезона, но в събота той за първи път излезе като титуляр при успеха с 3:0 над Реал, където вкара и два гола.

"Някои хора се възползваха от контузията и казаха, че искам да си тръгна, но това не е вярно", сподели плеймейкърът за "АС".

"Искам да триумфирам в Реал. Чувствам, че дължа нещо на тима и фактът, че не оправдавам очакванията ме притеснява. Разбирам феновете. Надявам се да ги спечеля с времето и участието си в някои важни мачове. Моля само за време", продължи Кака.

Той се завръща в игра точно за решителните битки на тима си с Барселона, като и двата тима имат шанс да спечелят требъл.

"Реал може да победи Барселона, тъй като те не са непобедими. Мисля, че можем да спечелим Ла Лига, Шампионската лига и Купата на Краля", коментира халфът.