Питали ли сте как човек, който е глух и сляп може да усети атмосферата от футболен двубой на живо? Сесар и Хосе Рихар са колумбийци. Хосе е сляп и глух, но Сесар му помага да следи мачовете на любимия си отбор Барселона.

Това става чрез дървена дъска, която има формата на терена и специална система със сигнали, която сами са си изобретили. Двамата проследиха по този начин на живо мача срещу Жирона на "Камп Ноу", спечелен от Барса с 6:1.

Видеото с тях моментално доби огромна популярност и доведе до това двамата да разкажат своята история.

Хосе е роден със синдрома Ъшър. На 9 години губи слуха си, а на 15 и зрението. Състоянието му го кара да напусне училище, а в следващите три години изпада във все по-тежка депресия. Той дори решава да се самоубие, но по собствените му думи Господ го спира, обещавайки му живот с по-голям смисъл.

И той се посвещава на това да намери своя път в живота. Записва се отново в училище, научава брайловата азбука и започва работа в хлебарна. Съдбата го среща със Сесар, който има фондация за слепи и глухи в Богота. Двамата стават приятели и откриват, че имат обща страст – футбола. Така Хосе моли Сесар да му пресъздаде мач на колумбийския национален отбор. И двамата заедно откриват начина, по който да го правят.