Легендата на Барселона Карлес Пуйол, който прекрати кариерата си преди около година, изненадващо може да се завърне на терена. Според медиите в Англия и Испания, централният защитник ще обуе отново окачените на пирона футболни обувки заради оферти от САЩ и Катар. 

Според вестник "Дейли Мейл", интерес към него има от Ню Йорк Сити, в който от лятото ще играе Франк Лампард. Другата оферта е от катарския Ал Сад, където от лятото отива дългогодишният съотборник на Пуйол при каталунците Шави Ернандес. 

Защитникът, който другата седмица навършва 37 години, все още се колебае, но се очаква да се реши за един сезон в някой от тези отбори заради огромните пари, които му се предлагат. Освен това, първенствата на САЩ и Катар не са на нивото на Примера дивисион. 

Пуйол се отказа от футбола заради постоянните проблеми с коленете и трудното възстановяване от операциите. Сега обаче здравословното му състояние е изключително добро и защитникът се замисля за един последен сезон във футбола. 

Световният шампион с Испания от 2010 г. за последно беше на работа в Барселона до януари тази година, но напусна с уволнението на спортния директор Андони Субисарета малко след началото на годината.