Старши треньорът на Реал Мадрид Мануел Пелегрини продължи наказанието на втория капитан Хосе Мария Гутиерес. Специалистът не включи опитния халф в групата за снощния мач с Хетафе, и няма да го използва и срещу Милан в Шампионската лига през седмицата. Днес Пелегрини обяви списъка с 20 футболисти, които ще пътуват за Италия за мача във вторник.

Докато треньорът съобщи като причина за отсъствието на Гути контузия, самият играч го опроверга часове по-късно, като оповести, че е напълно здрав. Според медиите в Испания причина за изгнанието е спор между Пелегрини и Гути по време на почивката на срещата от турнира за купата на Испания между Реал Мадрид и Алкоркон, спечелена от третодивизионния отбор с 4:0. След инцидента Гути дори не се появи за началото на второто полувреме.

От групата на Реал за срещата с Милан отпадна и Кристоф Метцелдер, сътворил куп грешки именно на двубоя с Алкоркон. Той не бе и в състава при победата над Хетафе с 2:0 в събота. Кристиано Роналдо и Езекил Гарай лекуват травми и също не са в групата.

Избраниците на Пелегрини, които ще се качат на самолета за Милано: Касияс, Дудек, Адам, Арбелоа, Пепе, Серхио Рамос, Марсело, Дренте, Албиол, Гаго, Кака, Ласана Диара, Шаби Алонсо, Ван дер Ваарт, Диара, Гранеро, Раул, Бензема, Игуайн, Ван Нистелрой.