Италия се наложи с 2:1 над световния и европейски шампион Испания в контролна среща, играна на „Сан Никола” в Бари. Скуадра Адзура и Ла Фурия излязоха на терена, водени от групи дечица от Фукушима и Чернобил, засвидетелствайки съпричастност към двата региона, засегнати от ядрена криза. Двубоят стартира и с минута мълчание в памет на бившия вратар на Милан и Италия Андреа Пацали.

Рикардо Монтоливо откри резултата още в 11-та минута, след брилянтно подаване на Доменико Крисчито. Испания владееше повече топката, след като се озова догонваща в резултата, но така и не създаваше голови ситуации пред Буфон. В 32-та минута Даниеле Де Роси пропусна да покачи на 2:0, като излезе очи в очи с Икер Касияс, но притиснат от Раул Албиол в последния момент не успя да стреля.

В 37-та минута, въпреки малкото положения, Испания успя да изравни, когато Киелини спря непозволено Йоренте в пеналта и спечели дузпа. Арбитърът посочи бялата точка, и оттам Шаби Алонсо бе безгрешен за 1:1. Точно преди почивката обаче испанците загубиха Жерар Пике, който се оттегли с травма в дясното бедро.

През второто полувреме испанците заиграха по-добре, и Йоренте пропиля няколко шанса пред италианската врата. Двата състава се активизираха в последните 10-15 минути от срещата, и тогава бе най-интересно. В 84-та минута Акуилани бе най-съобразителен и успя да стреля от границата на наказателното поле, топката тупна лошо пред Валдес и излъга стража на Барселона, за да влети във вратата му за 2:1.

До края на срещата двата състава си размениха още по две много добри положения, но Вия и Силва нямаха късмет за Испания, а Балотели и Бонучи пропуснаха за Италия, като възможността пред последния бе най-чиста.

Така след интересна и динамична проверка в Бари, италианците се поздравиха с успех с 2:1 над най-силната селекция в последните години – тази на Испания.