Историята на българския юношески национал на Барселона Кун Теменужков впечатли в голяма степен Испания. Каталунското издание Sport.es публикува обширен материал, посветен на живота на младока, който минава за една от големите надежди на каталунците.

Изданието описва житейския и професионален път на Кун, акцентирайки върху някои от най-силните моменти и най-значимите саможертви, които е правил в името на голямата си любов – футбола.

Барса отличи българския Кун

Теменужков е роден на 1 февруари 2000 година в София. Той е най-малкият от петте деца в семейството, а когато е на 2 години заминава за Испания със семейството си. Фамилията му се установява в град Фрага. Обичта към царя на спортовете го отвежда в школата на Йеида, където започва старателно да сбъдва мечтата си да стане футболист.

Кун Теменужков грабна титлата с Барса в Испания

Но пътят на Теменужков не е никак лесен и гладък. Българинът е забелязан от каталунския гранд по време мач между Йеида и Барса, но за иде да тренира в Ла Масия, трябва да се премести да живее в Йеида. От Барса осигурявали специален транспорт на децата, които тренирали в тяхната школа, но живеели извън каталунската столица. Такситата обаче стигали само Йеида. Така в търсене на изход от ситуацията, Кун се преместил на живее при наставника си от Йеида, с когото семейството му се намирало в приятелски отношения.

Той напуснал своя дом, следвайки мечтата си, а за да бъде всичко законно, биологичните му родители прехвърлили родителските си права на наставника на Кун, който поел отговорност да се грижи за него заедно със съпругата си.

Така започва приключението на Теменужков в Барселона, където регистрира серия от добри резултата, които му осигуряват и покана за юношеският национален тим на България.

Кун работи упорито, пишат в Испания. Без значение до къде ще стигне, родителите му – законните и биологичните – могат да се гордеят с онова, което е направил до момента, отбелязват още от Sport.es.