Капитанът на Валенсия Даниел Парехо разкри, че е отхвърлил възможност да напусне клуба през януари.

„Прилепите“ се намират в много деликатно положение, каквото със сигурност и най-големите песимисти сред феновете им не биха могли да очакват. След 22 изиграни кръга Валенсия заема незавидното 15-о място с 20 точки на сметката си или иначе казано – само на 4 над зоната на изпадащите.

През зимния трансферен прозорец клубът опита да закърпи положението с нови попълнения, а според онлайн изданието „Супер Депорте“ шефовете са били много близо до това да продадат Парехо на Севиля, за да осигурят още средства за покупки.

„Можех да си тръгна, но не го направих“, призна самият полузащитник пред мадридския ежедневник „АС“. „Вярвам, че това (да си тръгна – б.р.) нямаше да е най-доброто за Валенсия, защото се намираме в тежка ситуация, а моят дълг е да дам своя принос, за да може отборът да изплува.“

„Много пъти съм казвал, че искам моят евентуален трансфер да бъде най-доброто за всички страни, а през януари това нямаше да е така за Валенсия. Имаше интерес от Севиля през лятото, когато разсъждавах върху времето си тук и казах на клуба, че искам да си тръгна. Те отказаха и аз останах. Надявахме се да се борим за място в евротурнирите, но за жалост сега целта ни е да избегнем изпадането. Как да обясним това? Става дума за смесица от много фактори, но най-вече ние, играчите сме виновни, защото се повлияхме от случващото се около нас“, добави Парехо.