Реал Мадрид спечели с 3:2 срещу Севиля в мач от 33-тия кръг на Примера дивисион.

Двубоят бе много изнервен като и двата отбора залагаха повече на физическите единоборства, но изнесоха истински спектакъл пред феновете на стадион "Сантяго Бернабеу".

В 40-тата минута футболистът на Севиля Енцо Мареска изведе своя тим напред. Италианецът се възползва от пас на Фредерик Кануте и със страхотно воле от границата на наказателното поле разстреля Икер Касияс.

Вторто полувреме започна с натиск на мадричани, който доведе до изравняването на резултата, дело на Нистелрой след продължителен индивидуален пробив.

В 73-тата минута бе най-комичния момент в двубоя след като Луиш Фабиано, който все още не се бе появил в игра получи червен картон заради реплики към съдията.

Само четири минути по-късно Робиньо се възползва от извеждащо подаване на Гути и останал очи в очи с Палоп не сбърка. Само 180 секунди след гола обаче бразилецът бе изгонен за два поредни груби фаула.

Мачът се изнерви допълнително и Айтор Осио бе поредният футболист, който трябваше да напусне терена преждевременно.

В 85-тата минута Нистелрой даде солидна преднина на тима си със своя втори гол в двубоя.

До края на мача Севиля опита стихиен натиск, който доведе до втори гол за носителя на купата на УЕФА, дело на Ернесто Шевантон.

С тази победа Реал изпреварва Севиля във временното класиране. Така Барса води с 65т., на две пред Реал и на четири пред Севиля.