Испанският министър на вътрешните работи Алфредо Перес Рубалкаба защити Атлетико Мадрид и заяви, че клубът е бил наказан несправедливо от УЕФА.

Дюшекчиите бяха санкционирани от евроцентралата да играят пред празни трибуни домакинството си от Шампионската лига срещу ПСВ Айндховен, заради расистки прояви на феновете и за лоша организация на двубоя срещу Олимпик Марсилия.

„Мисля, че това е крайно несправедливо. Изказвам пълната си солидарност с Атлетико, снощи говорих с президента на клуба. Наистина съжалявам, защото първо бяха наказани заради расистки прояви и когато те доказаха, че това не е правилно, ги санкционираха заради поведението на полицията”, каза Рубалкаба.

„Аз съм футболен фен, гледам мачове всяка неделя и ако наказват Атлетико Мадрид за това, то стадионите не бива да бъдат отваряни за зрители в половин Европа”, каза още испанският министър на вътрешните работи.

Първоначално от УЕФА бяха наказали дюшекчиите за два мача, но ги намалиха на само един и глоба от 150 000 евро. Атлетико обжалва пред Арбитражния спортен съд, който остави наказанието от един двубой пред закрити врати и намали паричната санкция на 75 000 евро.