Испанските футболни клубове могат да бъдат загрозени от сериозна финансова криза, ако не се вземат сериозни мерки, за да се предотврати това, заяви президентът на Осасуна.

"Освен ако няма някаква кардинална промяна, предвиждам абсолютна финансова криза", заяви Иско.

"Имаше много голямо разхищение при изграждането на отборите, клубовете не прецениха разходите си и в някои ситуации дори изгубиха контрол", допълни още президентът.

Коментарите на Иско засягат най-вече по-малките и средните клубове в Примера Дивисион, които се изправят пред реалния шанс за банкрут в най-скоро време.

Двукратните финалисти в лигата през последното десетилетие Валенсия призна, че може да се наложи да продаде някои от най-добрите си футболисти и освен това е принуден да замрази за момента изграждането на нов стадион.

"Светът на футбола не е имунизиран към икономическата ситуация", заяви Иско. Той още предвиди, че ударът от икономическата криза ще се усети следващия сезон, когато тимовете ще се сблъскат драстично с по-малките приходи от билети, спонсорство и телевизионни права.

"Ще ни трябва определен период, за да се пригодим към новите условия. Харченето трябва да е контролирано и да е в съответствие с приходите", каза още Иско.