Испанският нападател Микел Оярсабал ще бъде извън терена много дълго време, а има опасност и да пропусне Световното първенство тази зима в Катар, тъй като е скъсал коленни връзки на тренировка, съобщиха от клуба му Реал Сосиедад.

Възстановяването след скъсани коленни кръстни връзки отнема между 6 и 9 месеца в обичайния режим на рехабилитация, което означава, че голмайсторът или ще пропусне Световното първенство, или просто няма да бъде в топ-форма. Световното в Катар тази година ще се проведе през ноември и декември заради високите температури през лятото.

"Микел Оярсабал е скъсал кръстни връзки на лявото коляно на тренировка на отбора вчера. При извършените тестове, снимката ясно показва разкъсване на предната кръстна връзка. Той ще бъде подложен на операция през следващите седмици", се казва в официалното изявление на клуба от Сан Себастиан.

24-годишният футболист е един от най-актуалните играчи в страната в момента. Той е вкарал 15 гола в 33 мача във всички турнири този сезон за баския клуб, който водеше в класирането в първите два месеца от сезона. Оярсабал поддържа постоянно високо ниво вече трети сезон, което го превърна в основен играч и в испанския национален отбор.