Кралската футболна федерация на Испания отпразнува 100-годишния си юбилей на базата на националния тим Лас Росас в присъствието на много видни гости. От ветеранът Габриел Соса, роден през далечната 1916 година, до настоящите суперзвезди на „фуриите”, над 400 бивши и настоящи национални футболисти се събраха на терена, за да почетат историята, и да се снимат за спомен на поколенията.

Най-младият играч, удостоен с покана, бе талантът на Барселона Боян Къркич, а сред присъстващите бяха всички, от Алфредо Ди Стефано до Фернандо Торес, през Хавиер Клементе, Луис Арагонес, Шави, Давид Вия, Сеск Фабрегас, Урсаис, Хулен Гереро и така нататък.

Нападателят на Реал Мадрид Раул Гонсалес Бланко, който от известно време не попада в селекцията на националния отбор, също уважи празника, като един от футболистите над 100 мача с екипа на европейския шампион. Цялата управа на федерацията, плюс повечето президенти на клубовете в Ла Лига, също пристигнаха за тържеството в Лас Росас. Лично премиер министърът на Испания Хосе Луис Родригес Сапатеро поздрави всички футболни хора за юбилея, и не пропусна да тества качествата на Икер Касияс.