Представители на Испанската футболна федерация са започнали преговори с бившия наставник на Реал Мадрид Висенте Дел Боске, който най-вероятно ще наследи на поста национален селекционер Луис Арагонес.

„Бордът на Испанската футболна федерация работи усилено, за да намери селекционер и мога да потвърдя, че вече имахме разговори с Дел Боске”, заяви президентът на централата Анхел Мариа Вилар.

Според информации на местните медии Дел Боске, който изведе Реал Мадрид до два трофея в Шампионската лига и две титли в Испания, е постигнал устна договорка относно контракта и се очаква официално той да бъде обявен за селекционер на европейския шампион в рамките на две седмици.

Луис Арагонес, който навършва 70 години по-късно този месец напусна националния тим, като заяви, че от Испанската футболна федерация не са му предложили удължаване на договора. Специалистът успя да изведе „Ла Фурия” до европейската титла тази година, която е първи голям успех за тима в последните 44 години. Вчера специалистът бе назначен за треньор на турския гранд Фенербахче.