Испанската футболна федерация отказа на една от най-големите звезди Раул Гонсалес да му организира бенефисен мач. Вместо това нападателят на Реал Мадрид ще бъде почетен на частна вечеря, на която ще получи приз за изиграните 102 мача за националния отбор.

Раул не попада в плановете на националния селекционер Луис Арагонес, въпреки добрата си форма и натиска на медиите и неговия клуб. 30-годишният голмайстор е сред най-заслужилите футболисти в страната, като вече 13 години е лицето на играта.

Говорителят на федерацията Хорхе Каретеро обясни в Хелзинки, където в момента е отборът на Испания за евроквалификация, че е изненадан от размерите на скандала, който се разрази заради Раул. Той бе категоричен, че на Раул не може да бъде организиран бенефис под формата на мач или появяване в началото на даден двубой, тъй като все още е действащ футболист.

Каретеро посочи, че Раул ще получи своето признание за изиграните 102 мача на частна церемония, на която ще присъства само семейството му. „Въпреки медийния натиск, ние ще направим простичко тържество, решено е,” заяви той. Говорителят призна, че идеята се обмисля от известно време в централата, а не е предизвикана от скандала между Реал Мадрид и Луис Арагонес. Недоволството възникна от думите на селекционера, който попита „Колко европейски купи или световни титли е спечелил Раул?” на критиките защо не вика нападателя в състава.

Каретеро отрече да има подобно нещо. „Луис винаги се е отнасял към Раул с уважение. Решението да не го вика в националния отбор е подкрепено от федерацията. Той много пъти е казвал, че вратата на тима не е затворена за Раул. Луис е треньор и ние го подкрепяме напълно, доволни сме от работата му.”

Междувременно, в Реал Мадрид изобщо не смятат, че подобно почитане е в реда на нещата. Според тях Раул заслужава много повече. Националите Сархио Рамос и Карлос Марчена коментираха от Хелзинки: „Той е играл много години в националния. Той е харизматичен играч и има над 100 мача. Заслужава бенефис.”