Селекционерът на Испания Луис Арагонес отново пропусна символа на Реал Мадрид Раул Гонзалес в списъка си за последните мачове на „Ла Фурия” от европейските квалификации срещу Швеция и Северна Ирландия.

Иберийците приемат шведите на 17-и ноември на „Сантяго Бернабеу” в Мадрид, а четири дни по-късно в Лас Палмас на Канарските острови пристига Северна Ирландия.

Изненадата в състава на „Мъдреца от Орталеса” е нападателят на Майорка Дани Гуиса, който е призван да замени контузеното острие на Ливърпул Фернандо Торес. В състава се завръщат халфът на Виляреал Маркос Сена и нападателят на Валенсия Давид Вия. Отново извън разширения списък са Луис Гарсия от Атлетико Мадрид и Мигел Анхел Ангуло и Фернандо Мориентес от Валенсия.

„Повиках играчите, които са в най-добра форма. Гуиса вкрва голове. Той е най-добрият испански голмайстор в Примера заедно с Мориентес”, обясни решението си Арагонес.

Разширеният състав на Испания за мачовете с Швеция и Северна Ирландия:

Вратари: Икер Касияс (Реал Мадрид) и Хосе Рейна (Ливърпул);

Защитници: Серхио Рамос (Реал Мадрид), Мариано Перния и Пабло Ибанес (Атлетико Мадрид), Карлес Пуйол (Барселона), Карлос Марчена и Раул Албиол (Валенсия) и Хуан Капдевия (Виляреал);

Халфове: Давид Албелда, Хоакин Санчес и Давид Силва (Валенсия), Шави Ернандес и Андрес Иниеста (Барселона), Сеск Фабрегас (Арсенал), Албер Риера (Еспаньол), Маркос Сена (Виляреал);

Нападатели: Давид Вия (Валенсия), Дани Гуиса (Майорка), Раул Тамудо (Еспаньол);

Начело в класирането в група F е Швеция с 23 точки пред Испания с 22, а Дания и Северна Ирландия имат по 17.